Hur installerar jag humidoren?

Börja med att torka de inre väggarna och hyllorna i humidoren med en ren, fuktad trasa. Spanskt cederträ absorberar fukt och fungerar som en fuktförvarare. Genom att fukta träet med en trasa minskar risken att det torra träet suger upp fukten från dina cigarrer. Det rekommenderas starkt att använda destillerat vatten till allt som har med humidoren att göra så att ingen kalkskala skapas på träets yta.

Därefter bör fuktaren fyllas med destillerat vatten eller alternativt med en särskild vätska som kommer med leveransen av adorini humidorer. Placera den fyllda fuktaren i humidoren och stäng locket.

Genom att använda det destillerade vattnet som fuktande vätska hålls humidoren bakterie-fri och svampens porer kläggar inte igen.Särskilda fuktar-vätskor använder detta som en bas men innehåller också doftfria, antibakteriella tillsättningar.

Ett elektroniskt luftfuktar-system påskyndar den första fuktningen av humidoren eftersom den fortsätter att pumpa ut fukt till den önskade fuktighetsnivån är uppnådd. Traditionella luftfuktarsystem kan ta flera dagar på sig innan de uppnår den önskade fuktighetsnivån. För att påskynda processen kan du också ställa in ett glas fyllt med destillerat vatten i humidoren till den önskade nivån är uppnådd och träpanelerna absorberat tillräckligt med fukt. Detta är särskilt viktigt i större humidorer.

Efter det bör hygrometern kalibreras om nödvändigt. Följande video visar hur du installerar en humidor.

Behöver en humidor särskild vård?


Vilka tillbehör behöver en cigarrrökare?