S.T. Dupont

S.T. Dupont

Det finns inget namn i världen av cigarrtändare och tillbehör som är så synonymt med lyx som S.T. Dupont. Företaget Dupont erbjuder cigarrkännare överdådiga, högkvalitativa tändare som levererar en perfekt blandning av form, funktion och sofistikering. Från ikoniska klassiker till banbrytande moderna skapelser, S.T. Dupont-tändare är ett enkelt val för kräsna cigarrvänner.


S.T. Duponts framväxt

Simon Tissot Dupont, som idag är mer känd som S.T. Dupont, använde sina kontakter från sin tid som hovfotograf åt Napoleon III för att bygga upp ett eget företag som specialiserade sig på hästdragna vagnar för den parisiska eliten. Företaget förstördes i en brand 1872, men Dupont tog tillfället i akt att fokusera sin energi på att bygga upp ett företag för lyxiga lädervaror.


Duponts kreationer blev favoritvalet för Frankrikes överklass, från portföljer och bagage i läder till plånböcker, handväskor och andra läderprodukter. Med Duponts arv fast förankrat drog sig Simon Dupont ur familjeföretaget 1919 för att låta sina söner André och Lucien föra Dupont-arvet vidare in i en ny era.

Sönerna flyttade Duponts verkstäder från Paris till familjens gamla hem i Faverges i Frankrike, en alpkommun nära Annecysjön, söder om Genèvesjön. Den nya platsen, som låg långt från storstadens liv och rörelse, erbjöd den perfekta atmosfären för att utveckla de produkter som skulle föra Dupont-företaget in i sin gyllene era.

För varje år som gick blev företaget mer framträdande och 1929 hade sönerna fått ett partnerskap med en annan ikonisk fransk leverantör, Cartier. Affären öppnade dörren för Duponts produkter att säljas i Nordamerika och att ytterligare vinna internationell prestige. Börskraschen 1929 hotade att underminera Duponts nyvunna inflytande, men precis som Simon Dupont hade gjort när hans vagnsföretag förstördes i en brand mer än ett halvt sekel tidigare, vände sönerna tragedin till en möjlighet.

Födelsen av S.T. Dupont-tändare

De förödande effekterna av börskraschen 1929 hade en positiv sida för bröderna Dupont och gav dem chansen att flytta sitt fokus till samhällets högsta nivåer, utan att låta sig avskräckas av kraschen. Familjen Duponts företag hade fortsatta framgångar under 1930-talet trots den stora depressionens ekonomiska turbulens. Detta ledde till en betydelsefull specialbeställning 1941 som för alltid skulle befästa S.T. Duponts plats i historien.

Maharadjan av Patiala, en furstlig stat i Indiens Punjab-region, begärde 100 specialdesignade S.T. Dupont-kvällsväskor, var och en med speciallackerad utsmyckning. Maharadjan ville också att varje handväska skulle åtföljas av matchande cigarettändare i massivt guld. Dupont-företaget tillverkade inte tändare, men de tänkte inte låta denna lukrativa beställning gå förlorad. Teamet satte sig flitigt i arbete, och när de var klara hade de skapat en av de första ultralyxiga bensinficktändarna i fickformat.

Detta gav upphov till S.T. Duponts första tändare i reguljär produktion, Dupont Ligne 1 (Line 1) bensintändaren. De eleganta produkterna i denna serie är tidlösa klassiker som satte standard för alla lyxtändare som skulle komma att följa. Efter andra världskriget skulle Dupont övergå från den sviktande lädervaruhandeln till att fokusera mer energi på att tillverka tändare och andra tillbehör.

En Ligne 1-tändare kom på marknaden 1951, vilket innebar ytterligare en förändring för Dupont. Dupont är fast förankrad som en av världens första tillverkare av lyxiga tändare och fortsätter att öka Dupont-arvet med legendariska tändarkonstruktioner under varje årtionde, inklusive 1970-talets Ligne 2, 1980-talets Ligne D och dagens banbrytande jet-tändare.


Att välja S.T. Dupont-tändare

S.T. Dupont-tändare är utformade med utsökt detaljrikedom i Duponts legendariska verkstäder och erbjuder dig den absoluta höjden av sofistikerade och funktionella tändare. Även om Dupont-tändare inte är de mest budgetvänliga alternativen på marknaden, erbjuder varje tändare ett värde och en distinkt karaktär och stil som inte finns någon annanstans i världen idag.

Ligne 2

Den legendariska Ligne 1-serien lades ner 2013 och lämnade över stafettpinnen till Ligne 2 som den ikoniska Dupont-tändaren för nästa generation. Ligne 2-tändare presenterades 1977 och har en längre men smalare profil än sina föregångare och ett omedelbart igenkännbart ping när man öppnar locket. Ligne 2-tändarna finns i ett stort antal olika utföranden och är det perfekta komplementet till S.T. Dupont Ligne 2-humidorer.

Le Grand

Med Ligne 2-designen som bas är den här tändaren gjord speciellt för cigarrfantasten. Tändaren ger inte bara en bred, dubbel mjuk flamma som ger ideal täckning när du tänder dina favoritcigarrer, den har också en fackellåga för mer fokuserad cigarrtändning.

Atelier

Den här tändaren visar Duponts verkstäder, eller ateliers, konstnärlighet utan motstycke i deras användning av ädelmaterial och lack. Ligne 2-tändare är klädda i vackert texturerade färger som ger en alldeles utsökt elegans till rökupplevelsen.

Extrême Défi Extrême

Den bestsäljande Défi Extrême (som översätts till Extreme Challenge) skapades för 2000-talets äventyrare och har en kraftfull vindresistent låga som är utformad för att fungera under extrema förhållanden och höjder på över 3500 meter. Denna serie robusta tändare omfattar även Défi XXtrême, en variant med dubbla lågor.

MaxiJet

Dupont lanserade Xtend-tändarserien år 2000, och det blev en omedelbar succé bland cigarrrökare. MaxiJet-serien uppdaterar de ursprungliga Xtend-tändarna och ger en modern, ergonomiskt utformad tändare med en kraftfull vindresistent fackellåga, idealisk för att tända upp dina cigarrer medan du njuter av dina favoritlandskap.

Mega-Jet

MegaJet är en unik variant av den ursprungliga MaxiJet, utformad för att ge cigarentusiaster ett bättre grepp och en platt facklellåga som täcker en större yta på cigarrerna. Detta populära alternativ har satt en ny standard för cigarrtändare med jetflammeteknik.

Mini-Jet

MiniJet är en mindre version av de populära MaxiJet och MegaJet vindresistenta ficklamporna och erbjuder en kortare och tunnare storlek tillsammans med mer moderna färger och mönster. Dessa tändare är idealiska för cigarrentusiasten som är på språng och minimerar utrymmet samtidigt som de maximerar funktionaliteten.

Detta är bara ett urval av de många andra produktlinjerna från S.T. Dupont som du kan välja mellan. Det enda som krävs är att bestämma vilken typ av låga och vilken nivå av stil och lyx som passar bäst för dina belysningsbehov. Oavsett vilken Dupont-tändare du väljer kommer du att få en mycket sofistikerad pryl av **kvalitet som inte liknar någon annan.


S.T. Dupont-tändare Underhåll och skötsel

Som med alla andra värdefulla investeringar vill du ge din S.T. Dupont-tändare största möjliga omsorg. För att se till att din tändare fungerar optimalt bör du endast använda produkter som rekommenderas av Dupont när du underhåller din Dupont-tändare.


Dupont gör det enkelt att välja rätt bränsle med ett bekvämt färgkodssystem. På undersidan av varje tändares skruv på bränsleventillocket finns en specifik färg som motsvarar en Dupont-bränslepåfyllning. Duponts Ligne-2-tändare har till exempel den gula färgen, så du använder Duponts "gula" bränslepåfyllning. Det är lika enkelt att byta ut tändstenar med tändstenar som är färgbelagda för att passa specifika tändare med rätt tändsten.


Upplev S.T. Duponts livsstil


S.T. Dupont fortsätter att vara ett av de mest respektabla företagen i världen idag, med kunder som sträcker sig från den brittiska kungafamiljen till världsberömda konstnärer, skådespelare och diverse internationella kändisar. S.T. Dupont representerar mer än bara en upplevelse, det är en livsstil. Ta din livsstil till en helt ny nivå med en S.T. Dupont-tändare.

Alla priser är inklusive moms.. Fri frakt från 1 400 kr. För ett ordervärde under 1 400 kr tillkommer fraktkostnader . Strikeout-priserna är föreslagna detaljhandelspriser.