Elie Bleu

Elie Bleu

Elie Bleu är en av de mest berömda lyxtillverkarna av cigarrprodukter. Deras luftfuktare och tillbehör är överdådiga i stil, effektiva i design och utformade av högsta kvalitet, och är det perfekta valet för dagens moderna cigarrentusiaster.

Början på något magiskt
Elie Bleus historia börjar 1976 med öppnandet av Elie Bleu-verkstäderna i Faubourg Saint Antoine, centrum för den parisiska humidorindustrin. Företaget grundades av Alain Berda och verkstäderna fick snabbt rykte för sina sakkunnigt tillverkade produkter av de finaste handvalda träslagen.

Elie Bleus luftfuktare var särskilt favoriter bland den parisiska cigarrälskande eliten, men tog sig snart över havet till USA. Cigarrboomen på 1990-talet tog fart på riktigt och tidpunkten var helt rätt för Elie Bleu att presenteras till världen.

Denna globala exponering accelererade efterfrågan på Elie Bleu-humidoren och gjorde det möjligt för företaget att öppna sin första parisiska butik år 1997. Alain Berda sålde företaget 1998, men Elie Bleus väg var redan utstakad. I början av 2000-talet rankades Elie Bleu konsekvent bland de bästa humidorerna i världen och företaget började utvidga produktionen till en mängd andra produkter. Från klocktillbehör till smyckeskrin och allt däremellan, Elie Bleu utmärkte sig genom att skapa produkter i världsklass.

Öppningen av en ny workshop 2007 gav Elie Bleu större flexibilitet för att hålla jämna steg med efterfrågan och ytterligare utöka produktsortimentet och fokusera på miljömässig hållbarhet. Från och med 2019 har företaget lagt mer fokus på att minska koldioxidutsläppen för att minimera sitt bidrag till klimatförändringar, samtidigt som man planterar ett träd för varje såld Elie Bleu-produkt.

Omtalat lyxig kvalitet blandat med en känsla av globalt ansvar fortsätter Elie Bleu att vara en av de mest respekterade humidortillverkarna i världen. Dessutom fprtsätter hantverkarna i Elie Bleus verkstäder att tänja på gränserna inom design, stil, konstruktionsteknik och fantasi.Elie Bleu-processen
Alla Elie Bleu-humidorer är omsorgsfullt tillverkade för hand av hantverkare med bästa expertis och förmåga. Att sätta dig in i processen som krävs för att skapa dessa fantastiska konstverk kommer bara att öka nivån av tillfredsställelse och uppskattning av att äga en Elie Bleu-humidor.

Val av träslag
Endast de finaste träslagen används för att tillverka Elie Bleu-humidorer, som dessutom använder värdefulla och exotiska träslag för att skapa sin fantastiska fanér.

Produktdesign
Elie Bleus designteam blandar funktionalitet med Eli Bleus legendariska glamour och konstfulla marquetsmönster för att skapa humidorer som kommer att klara tidens prov både när det gäller konstruktion och stil.

Marquetry
Det är den intrikata skickligheten och tålamodet som krävs för att sammanföra enskilda materialstycken, som fanér eller pärlemor, för att skapa en större design eller bild som skiljer Elie Bleus hantverkare från andra. Även om inte alla Elie Bleu-humidorer bär mönstrer så har det blivit en ikonisk del av Elie Bleu-mystik.

Humidorkonstruktion
Elie Bleu-humidorerna får liv i verkstadshantverkarnas händer, som bygger och förfinar varje humidor för hand tills den uppnår så nära perfektion som man kan komma.

Finish
När humidoren har konstruerats utrustas den med träfaner eller andra material och poleras sedan för att ge den där sista Elie Bleu-touchen innan den lämnar verkstaden för sitt nya hem.

Humidorer
Elie Bleus mångsidiga utbud av exklusiva humidorer erbjuder något för alla smaker, från diskreta klassiker till djärvt designade uppmärksamhetsfångare och allt däremellan. Varje humidor är tillverkad av de finaste materialen och hårdvaran för att garantera ett optimalt cigarrklimat.

Utsidan av varje humidor är ett konstverk i sig, med vackert utformade ytor och marquetry med utsökta detaljer. Elie Bleus hantverkare jobbar med ett brett utbud av exotiska träslag, inklusive finsmakfavoriter som bubinga, macassar, mahogny, ebenholts och en av Elie Bleus specialiteter, sycamore.Utseendet och stilen på Elie Bleus olika humidormodeller varierar mycket. Från enkla men eleganta klassiker till den populära Che-serien, den röda tråden är en lockande harmoni mellan design och funktionalitet. Elie Bleu Medal-serien erbjuder ett utmärkt exempel på detta genom att använda färgad sycamore, spanskt cederträ och intrikat marquetry för att skapa ett autentiskt konstverk som kommer att fungera som en fin mittpunkt i hemmet eller på kontoret.Interiören i Elie Bleu humidors är lika imponerande som exteriören. Spanskt cederträ appliceras med största precision för att ge dina cigarrer det perfekta hemmet. I motsats till vad många tror, ​​rekommenderar Elie Bleu att inte fukta cederfodret med vatten för att öka luftfuktigheten. Konstruktion är av sådan kvalitet att ingen ytterligare fukt behövs. Att applicera vatten kan också skada den finslipade cedern, vilket minskar humidorens effektivitet.

Även de andra aspekterna av interiören bidrar till humidorernas tillförlitlighet och stil, inklusive kraftiga gångjärn, vanligtvis med guld- eller silverplätering. Dessa gångjärn ger hållbarhet och funktion till locket, vilket hjälper till att säkerställa perfekt tätning. Många Elie Bleu-humidorer inkluderar eleganta lås- och nyckelsatser för ökad säkerhet, samt cederavdelare för bättre organisation av dina cigarrer.


Varje Elie Bleu-humidor har en guldpläterad eller silverpläterad Elie Bleu-luftfuktare som ger pålitlig passiv fuktighetskontroll. Justerbara ventilationsöppningar ger större flexibilitet när det gäller att skräddarsy miljön efter cigarrernas behov. Tillsätt bara destillerat vatten och ställ in ventilationsöppningarna till önskad nivå så gör luftfuktaren resten. Elie Bleu har flera fuktare med större kapacitet för bättre optimering av luftfuktighetskontrollen.

Elie Bleu-märkta nålhygrometrar gör det enkelt att hålla ett öga på dessa luftfuktigheter och, som med luftfuktare, fästs de lätt på undersidan av locket via magneter. Lättlästa urtavlor kan kontrolleras med ett ögonkast, ocg det önskade intervallet av relativ fuktighet för cigarrer markeras för bekvämlighet.


Dessa funktioner skapar tillsammans en perfekt blandning av form och funktion som har gjort Elie Bleu till en av de mest respekterade och uppskattade humidorproducenterna i världen.

Humidorer som håller livet ut
Alla Elie Bleu-humidorer är kvalitetsprodukter som kommer att ge dig mycket glädje under hela livet. Om du vill ha det bästa av stil och funktionalitet som skapats av hantverkare av världsklass så rekommenderar vi att du köper en humidor från Elie Bleu redan idag!


Alla priser är inklusive moms.. Fri frakt från 1 400 kr. För ett ordervärde under 1 400 kr tillkommer fraktkostnader . Strikeout-priserna är föreslagna detaljhandelspriser.