Cigarrsnoppare

Cigarrsnoppare

Oavsett om du kopplar av hemma eller njuter av cigarrer när du är på språng, är cigarrsnoppare av stanstyp ett bra sätt att snabbt och exakt förbereda dina cigarrer. Traditionella giljotinskärare, V-skärare och andra typer av cigarrsnoppare har sina fördelar, men få kan konkurrera med mångsidigheten och bekvämligheten hos en bra stanssnoppare.Hur stanssnoppare fungerar

Stanscigarrsnoppare är enkelt utformade men ändå mycket effektiva och har ett cirkulärt blad, vanligen av knivskarpt rostfritt stål, som slår ett hål i cigarrens ände eller huvud. Det är ett relativt enkelt förfarande som utförs i bara några få korta steg:

 1. Rikta in bladet i mitten av cigarrens ena ände.
 2. Tryck in bladet i cigarren och vrid om det.
 3. Fortsätt att vrida snopparen tills ett hål som är tillräckligt stort för att dra igenom skapas.
 4. Ta bort snopparen.

  Det är allt som krävs. Se bara till att inte trycka för hårt eller rotera snopparen för snabbt. Detta kan skada cigarren, så en långsam, väl avvägd skärrörelse är alltid bäst. Om snittet ser ut att vara lite ojämnt, oroa dig inte. Du kommer fortfarande att kunna njuta av alla de välsmakande godheter som cigarren har att erbjuda. Med lite övning kommer det att bli enkelt att stansa cigarren som ett proffs.  Brukar du röka en cigarr med större diameter? Var inte rädd för att göra två eller tre snitt för att se till att du kan få bättre drag. Du kan kan göra separata eller överlappande snitt beroende på cigarrens och snopparens storlek. Denna typ av cigarrsnoppare ger dig kraften i flexibilitet.

  Fördelar med stanssnoppare

  Om du överväger en stanssnoppare är det flera funktioner som gör dessa alternativ idealiska för den moderna cigarrökaren:

  Enkel användning

  Stanssnoppare gör dina cigarrer färdiga på ett ögonblick, med en enkel tryck- och vridrörelse. Den enkla utformningen av dessa snoppare innebär också att du inte behöver oroa dig för att skära för mycket av cigarren, vilket är lätt hänt med giljotinklippare.

  Portabilitet

  Stanssnoppare är idealiska för dem som njuter av en cigarr när de är på resande fot, eftersom cutters i allmänhet är kompakta i sin utformning och lätta att bära med sig. Många stanssnoppare, som den populära adorini Large Bullet Punch, har nyckelringar för extra bekvämlighet och utdragbara blad för ökad säkerhet.  Mångsidighet

  Stanssnoppare är inte bara mycket bärbara, utan de skär nästan alla traditionella Parejo-cigarrer eller raka cigarrer, oavsett storlek. Stanssnoppare finns i olika storlekar, varav de flesta varierar mellan 7 och 13 mm i diameter. Vissa stanssnoppare har flera blad för både större och mindre cigarrer. Designen gör också att de enkelt kan integreras i andra cigarrprylar, såsom multiverktyg och cigarrtändare.

  Värde

  Stanssnoppare kan tillföra ett otroligt värde till din rökupplevelse samtidigt som de är skonsamma för din plånbok. Det finns ett brett utbud av högkvalitativa stansar, från pålitliga vardagsverktyg till de mest lyxiga, som den iögonfallande Davidoff Round Cutter och andra utsökta alternativ.

  Stansarnas nackdelar är få men ändå värda att ha i åtanke när du bestämmer dig för den bästa snopparen för dina behov. En stans skapar ett mindre hål att dra igenom än många andra typer av snoppare. Medan vissa entusiaster menar att den mindre öppningen hjälper till att fokusera rökens smak, hävdar andra att den begränsar rökens fyllighet. Detta kan dock lätt kompenseras genom att helt enkelt skära flera hål som man kan dra från.

  Den enda nackdelen som är svårare att övervinna är att de flesta stansar är mycket svårare att använda på formade cigarrer. Så om du regelbundet njuter av Torpedo-formade cigarrer eller andra Figurados, är en traditionell stanssnoppare kanske inte det perfekta valet för dig.  Om du hör till dem som gillar att prova lite av varje, är ett bra alternativ en kombinationsskärare, till exempel Porsche Design 3-in-1 Cigarrsnoppare som kan stansa, giljotinera och V-skära din cigarr. Med en sådan har du alltid rätt verktyg för jobbet, oavsett cigarrens form.


  Stansa, tänd och njut!

  Oavsett om du slappnar av i din favoritcigarrsalong eller om du reser runt om i världen, kan du med hjälp av en stanssnoppare förbereda cigarrer snabbt och exakt så att du kan njuta av dina cigarrer oavsett tid och plats.


Alla priser är inklusive moms.. Fri frakt från 1 400 kr. För ett ordervärde under 1 400 kr tillkommer fraktkostnader . Strikeout-priserna är föreslagna detaljhandelspriser.