Humidorluftfuktare

Humidorluftfuktare

Oavsett om du bara förvarar några få cigarrer eller bygger upp en stor samling, håll dina cigarrer i optimalt skick med en luftfuktare av hög kvalitet. Luftfuktare bidrar till att ge dina cigarrer en perfekt miljö i deras tillfälliga hem hos dig, från skrivbordsfuktare och lyxiga skåpfuktare till gör-det-själv-skapelser.


Vad är en luftfuktare?

En luftfuktare är en anordning som fördelar och reglerar fuktigheten i ett visst utrymme för att se till att premiumcigarrer hålls i bästa möjliga skick, helst mellan 68 % och 74 % relativ luftfuktighet. Genom att hålla cigarrerna i detta intervall förhindras att tobaken spricker på grund av torrhet och risken för att cigarrerna spricker upp eller utvecklar mögel på grund av ett överskott av fukt begränsas.

Cigarrtillverkare tillverkar cigarrer med särskilda fuktnivåer i åtanke för att ge den bästa kombinationen av förbränning, styrka och smak. Så fuktigheten är avgörande för att du ska kunna sköta dina cigarrer på rätt sätt och i slutändan njuta av dem. Det är där en luftfuktare kommer in i bilden.

Olika typer av luftfuktare

Alla luftfuktare lagrar vatten och sprider fukt i hela cigarrförvaringsutrymmet. Det finns dock många varianter att välja mellan och det är viktigt att veta vilken som bäst uppfyller dina särskilda behov. Även om många former och storlekar och olika material används kan luftfuktare delas in i två olika typer: passiva och aktiva.

Passiva luftfuktare


Passiva luftfuktare är de allra vanligaste luftfuktare som finns tillgängliga idag. De är enkla och lätta att underhålla och fungerar genom att helt enkelt släppa ut fukt i ett utrymme tills den önskade fuktnivån uppnås. Luftfuktare som använder skum, gel, fleece eller andra vattenabsorberande material är exempel på passiv befuktning.

De bästa luftfuktarna av den här typen är sofistikerade, självreglerande konstruktioner som använder akrylpolymerer för optimal kontroll av luftfuktigheten och förebyggande av mögel. Dessa alternativ, såsom adorini Deluxe Premium Luftfuktare, är effektiva och mycket mångsidiga alternativ för ett brett utbud av cigarrförvaringslösningar.

Aktiva luftfuktare


Aktiva luftfuktare är mer avancerade system än de vanliga passiva enheterna och har en elektronisk fuktkontroll med hög effekt. Dessa luftfuktare arbetar med inbyggda sensorer för att justera fuktmängden i cigarrförvaringsområdet. Vissa större enheter använder också motoriserade fläktar för att cirkulera luften och fuktigheten bättre.

Elektroniska luftfuktare kan vara allt från enkla konstruktioner till avancerade apparater som styr fuktighet, temperatur, anpassade klimatprogram och till och med varnar för låga vattennivåer i behållaren. Dessa luftfuktare är att föredra för skåp eller luftfuktare som går in i en garderob. Nya framsteg inom design och teknik har gjort aktiva luftfuktare, som den mångsidiga CigarSpa Electronic Luftfuktighetssystem, lämpliga även för skrivbordshumidorer.

Att välja en luftfuktare

Luftfuktare finns i många olika former, storlekar och typer, så det finns några saker att tänka på som hjälper dig att välja den bästa luftfuktningslösningen.

Hur stor är humidoren eller förvaringsutrymmet?

Tänk på utrymmets storlek och antalet cigarrer som behöver fuktas. Om du till exempel har en humidor med en cigarrkapacitet på 50 till 100 cigarrer är en adorini Deluxe Humidor Luftfuktare ett bra alternativ. Större skåphumidorer kräver å andra sidan luftfuktare som är optimerade för större utrymmen. Elektroniska luftfuktare, som Le Veil LV XL Electronic Luftfuktarsystem, är idealiska för mer omfattande cigarrsamlingar.

Finns det tillräckligt med utrymme för luftfuktaren?

Om du inte bara ersätter din gamla luftfuktare med en annan av samma märke och modell måste du se till att du har tillräckligt med utrymme i humidoren för den luftfuktare du vill köpa. Luftfuktaren bör placeras så att den fritt kan fördela fuktigheten och undvika direktkontakt med cigarrerna. Se också till att den inte kommer att fungera som ett hinder för humidorns lister eller på annat sätt störa stängningen av locket. Vissa humidorer kan ha en befuktningshållare som endast rymmer en viss storlek eller form. Om du byter ut en gammal luftfuktare ska du därför alltid jämföra dess mått med eventuella ersättningsalternativ.


Aktiv eller passiv luftfuktning?

Passiva luftfuktare erbjuder stort värde och mångsidighet, vilket gör att du kan befukta cigarrer nästan var som helst. Passiv befuktning är ett bra val för mindre bordsfuktare eller mindre cigarrsamlingar. Var bara beredd på att du måste ha ett ständigt underhåll med passiva luftfuktare, genom att regelbundet tillsätta destillerat vatten och ibland en lösning för cigarrfuktning, till exempel den populära Humidor Humidifier Solution från adorini.

Aktiva luftfuktare ger förbättrad klimatkontroll för större förvaringsutrymmen samtidigt som de kräver mindre rutinunderhåll. Vissa aktiva luftfuktare har vattenbehållare som endast behöver fyllas på med några månaders mellanrum i stället för med några veckors mellanrum. Tänk på var du planerar att placera din humidor, eftersom många av dessa elektroniska enheter måste vara nära ett eluttag och det kan krävas ändringar i humidoren för att få plats med en strömsladd. Om detta är ett problem är batteridrivna enheter, som CigarSpas högteknologiska skapelser, de bästa alternativen.

Vilken luftfuktare ger bäst värde?

Passiva luftfuktare ger stor flexibilitet och är idealiska för den budgetmedvetne cigarrentusiasten, där akrylpolymerskumbaserade luftfuktare ger bäst resultat för pengarna av alla passiva luftfuktare. Billigare svampbaserade luftfuktare kan vara ganska opålitliga, så att skaffa en hygrometer, som adorinis populära Hårhygrometer Humidor, för att dubbelkolla fuktnivåerna kan vara en smart, om än inte nödvändig, investering.

Elektroniska aktiva luftfuktare är dyrare och har vissa begränsningar när det gäller var de kan användas. Dessa enheter erbjuder dock stor klimatkontroll, mindre underhåll, inget behov av en hygrometer och, beroende på storlek, möjlighet att hantera många fler cigarrer. Det finns alltså ett enormt värde i en aktiv luftfuktare som en långsiktig investering som garanterar den bästa miljön för dina cigarrer.

I slutändan avgörs värdet av din budget, dina förväntningar och hur väl luftfuktaren passar dina övergripande behov av luftfuktning. Du kan också hitta extravärde när du väljer en ny humidor. I lyxiga humidoralternativ, som de från adorinis expansiva humidorkollektion, ingår ofta högkvalitativa luftfuktare och hygrometrar som en paketlösning, vilket ytterligare ökar värdet på och förenklar din cigarrupplevelse.


Utforska världen av luftfuktare

När du besöker våra sidor med luftfuktare hittar du all information du behöver för att lära dig hur varje enhet bäst passar dina mål för cigarrförvaring. På varje sida får du en snabb översikt över luftfuktarens dimensioner, cigarrkapacitet, konstruktionsmaterial och andra egenskaper som kan vara av intresse. Hitta ditt alternativ redan idag!


Alla priser är inklusive moms.. Fri frakt från 1 400 kr. För ett ordervärde under 1 400 kr tillkommer fraktkostnader . Strikeout-priserna är föreslagna detaljhandelspriser.