Humidors
Aktiva filter

Kategori

Tillverkare

Antal flammor

Colibri

Colibri

Colibri har legat i framkant när det gäller tändarteknik sedan 1928 och fortsätter att producera tändare som erbjuder en sömlös blandning av stil, funktion och kvalitet. För det bredaste utbudet av butantändare och tillbehör är Colibri en ultimat källa.

[P]https://www.humidordiscount.com/c/483-category_atch_inner/colibri.jpg[/P]

Colibris historia

Colibri började 1928 när de tyskfödda bröderna Julius och Benno Lowenthal skapade den schweiziskt tillverkade Colibri Original. Denna första halvautomatiska tändare någonsin förbättrade effektiviteten hos tändning med flinthjul avsevärt. Innovativa tändare och användningen av lyxiga material som guld och pärlemor bidrog till att göra Colibri till ett favoritval för Europas sofistikerade rökare.

Bröderna Lowenthal flyttade verksamheten från sitt hemland Frankfurt till London, England, där företaget återlanserades 1933 som Colibri Lighters Ltd. Den helautomatiska Colibri Monopol-tändaren med accelerationssystem presenterades 1935. Det var en annan nyhet i branschen och garanterade att tändaren skulle tändas 100 gånger i rad - ett häpnadsväckande antal på den tiden.

Med varumärkets rykte redan fast etablerat och företagets flytt från Tyskland till England lyckades Colibri tyvärr inte undkomma krigets effekter. Under en tysk flygräd 1940 förstördes Colibris lagerlokaler. Detta fick Colibri att skapa en tändare, särskilt för allierade soldater. Resultatet blev en annan ikonisk skapelse, Colibri Stormgard, som erbjöd trupperna en pålitlig flamkälla när de var ute på fältet.

Julius Lowenthals son Jack gick med i företaget på heltid 1952 och startade en ny era inom tändarkonstruktion. Många innovationer följde, bland annat det piezoelektriska tändsystemet som introducerades 1962 och som verkligen revolutionerade tändarindustrin. Det var första gången som tändare kunde leverera flamman utan flinta eller batteri.

Colibri-legenden växte under hela 1970-talet med en rad andra högprofilerade skapelser. Colibri fick äran för den gyllene pistolen som gjordes av ett cigarettfodral, en manschettknapp, en skrivpenna och en Colibri Moletric 88-tändare i 1974 års James Bond-thriller Mannen med den gyllene pistolen med Roger Moore och Christopher Lee i huvudrollerna. Colibri introducerade också en av de första tändarna med beröringssensor, föregångare till en annan Colibri-innovation, strålsensortändaren.

Jack Lowenthals son David kom ombord och hjälpte Colibri att utöka sitt utbud på 1980-talet till att omfatta schweiziska klockor, fina skrivpennor, cigarrklippare, humidorer med mera. Denna mångfald i produktutbudet hjälpte Colibri att stärka sin position under 1990-talets cigarrboom som en av världens ledande tillverkare av cigarrtändare och tillbehör.

Colibri inledde 2000-talet med att introducera tändare med dubbla och tredubbla jetflammor samt ett komplett sortiment av precisionscigarerklippare, alla utformade för en ny generation cigarrrökare. Colibri fortsätter att tillhandahålla innovativa, funktionella, eleganta och sofistikerade tändare och tillbehör för dagens moderna aficionados.

Colibri-tändare

Colibri erbjuder ett brett utbud av tändare som du kan välja mellan. Varje typ ger en unik uppsättning kvaliteter till cigarrljusupplevelsen. Så ta dig en stund och fundera över några punkter för att hjälpa dig att välja rätt tändare för dig.

Flint eller piezoelektrisk tändning
Med ett klick på ett lock och en rullning av ett flinthjul är tändare med flinta bra för dem som vill ge en klassisk känsla till tändning av cigarrer. Flinttändare erbjuder nästan alltid mjuka lågor, även om Colibri tidigare har experimenterat med jet-tändare med flinthjul. Flinttändare tenderar att klara lite mer slitage än sina piezoelektriska motsvarigheter men kräver ändå flintbyte och enstaka rengöring.

När det gäller mångsidighet och användarvänlighet är piezoelektriska tändare fantastiska alternativ. Colibris piezoelektriska precisionständare gör att man slipper använda flinta och skapar en låga med ett enkelt tryck på tummen. Piezoelektriska jetflammetändare är snabba, enkla och utan krångel ett sätt att tända cigarrer inomhus eller utomhus. Om du vill ha det sofistikerade utseendet hos en tändare med tändsten med kraften hos en jetflamma, kolla in Colibri Voyager Metallic White cigarrtändaren.

Mjuk flamma eller jetflamma
Colibri erbjuder fina exempel på tändare med flinthjulständning och traditionell mjuk flamma, men de mest populära av Colibris cigarrtändare har jetflammeteknik. Medan purister en gång i tiden föredrog elegansen hos en mjuk låga, har fler och fler cigarrälskare upptäckt fördelarna med jetflammetändare.Den här flamman i fackelstil ger inte bara vindmotstånd, utan ger också en mer fokuserad låga som tänder cigarrer snabbare. En nackdel med jetflammetändare är dock att de kan bränna upp bränsle snabbare. I jämförelse är en mjuk flamma mer bränslesnål och passar perfekt när det inte finns någon vind att brottas med när man är utomhus, eller för användning inomhus. Men om du njuter av cigarrer mestadels utomhus och bränsleförbrukningen är ett minimalt bekymmer är en Colibri jetflammetändare ett idealiskt alternativ.

Antal flammor

Colibri erbjuder olika konfigurationer av tändsystem med jetflammar. Tändare med enkel jetflamma är den klassiska do it all-tändaren som ger ett elegant utseende som passar perfekt för alla tillfällen. Colibri Eclipse är ett vackert modernt exempel.

Tändare med flammor med dubbla jetstrålar gör det mer exakt att tända cigarrer. Observera bara att ju fler flammor, desto mer bränsle förbrukas. Därför är det alltid bra att ha en extra burk butan till hands. Tändare med tre flammor, som den populära Colibri Enterprise, ger ännu mer fokuserade tändningsmöjligheter.

Andra funktioner
Det är också bäst att ta hänsyn till tändarens storlek och känsla i handen. Cigarettändare är ofta större än vanliga cigarettändare för att ge ett bättre grepp när du tänder cigarrer och rymma flera flamkonfigurationer eller inbyggda cigarrklippare. Stansliknande skärare är de vanligaste som integreras i Colibris cigarrtändare. Så även om du har en annan skärare som du föredrar, har du alltid en backup till hands.

Räkna med Colibri

Colibri är ett alternativ som har visat gång på gång att det är ledande när det gäller att kombinera tändarteknik, funktionalitet och mångfald av stilar med ett bra totalvärde.

Alla priser är inklusive moms.. Fri frakt från 128 kr. För ett ordervärde under 128 kr tillkommer fraktkostnader . Strikeout-priserna är föreslagna detaljhandelspriser.