Den korrekta fuktighetsnivån i en humidor

Du kanske redan har köpt cigarrer i Karibien. Cigarrerna ligger oftast på en hylla utan spår av en humidor eller fuktare. I de flesta fall har detta inte med slarv att göra, utan med fuktighetsnivån i luften i dessa länder som är mycket högre än på andra breddgrader.

Standardrekommendationen är att fuktighetsnivån i en humidor bör ligga mellan även om vissa skillnader plus eller minus är okej.

Endast fuktiga tobaksblad kan rullas ordentligt. Ny-rullade cigarrer har en fuktighetsnivå på ca 20% men fukten minskar i och med förvaringen. För att cigarrerna inte ska torska ut bör de innehålla ca 12-14% vattenvikt. Detta sker bäst när de förvaras i temperaturer mellan 16 och 26°C. När du använder en fuktare som är anpassad till humidoren, bör fuktighetsnivån stabiliseras efter några dagar i humidoren.

Anglosaxiska aficionados förvarar ofta sina cigarrer på lägre fuktighetsnivå, med endast 65% fuktighetsnivå och för långtidsförvaring nere på 60%. Erfarna cigarrrökare bör jämföra aromerna av deras favorit-cigarrer när de förvaras på olika fuktighetsnivåer eftersom aromerna ändras beroende med tobaksinnehållet. Med elektroniskt luftfuktarsystem kan fuktighetsnivån ändras enligt önskemål.

Vad bör jag göra om fuktighetsnivån i...


Vad är bästa sättet att förvara sina...