Humidors

Tändare

Tändare

Tändare ger inte bara eld, de kan också ge stil eller till och med spänning i cigarrökningsupplevelsen. Tändare finns i alla former och storlekar, utformade för en mängd olika ändamål, och anpassade särskilt till cigarr- och piprökare. Medan personliga preferenser i slutändan kommer att avgöra ditt val av tändare, finns det några intressanta aspekter som hjälper dig att välja rätt tändare för dig.


Olika typer av tändare
Alla tändare ger utan tvekan åtminstone en tillräcklig flamma för att tända dina cigarrer, men inte alla tändare är idealiska för just detta ändamål. Tändare faller i allmänhet i en av två kategorier: bensin eller butan. Endast en av dessa är att föredra för användning på cigarrer.

Bensintändare
Bensintändare erbjuder ett enkelt tändsystem som kombinerar bensin, en flint och en veke. Denna klassiska design gör dessa typer av tändare lätta att använda och hållbara. Många bensintändare, till exempel den ikoniska Zippo-tändaren, kan ge en pålitlig vindbeständig låga. Även om dessa tändare har sina fördelar kan rester från bensinen påverka tobakens smak negativt. Därför rekommenderas inte bendintändare för att tända cigarrer eller tobakspipor.

Butantändare
Till skillnad från bensintändare använder dessa tändare en nästan luktfri och smaklös gas. Detta ger ett renare tändaralternativ som har mindre inverkan på dina cigarrer, så att du kan njuta av tobakens alla finesser. Butantändare har antingen den traditionella tändningen med flinthjul eller det idag vanligare piezoelektriska systemet. De erbjuder också ett bredare utbud av stilar att välja mellan. Eftersom alla butantändare fungerar med tryck, kommer många inte att fungera effektivt på över cirka 3000 meters höjd, vilket är värt att ha i åtanke.

Det finns också butantändare som är utformade speciellt för cigarrer. Dessa cigarrtändare har ofta bredare eller flera lågor för att bättre täcka den yta som krävs för att tända en cigarr ordentligt. De kan också ha större bränsletankar, bränslenivåfönster, inbyggda cigarrstansar eller till och med utfällbara giljotinskärare. En av nackdelarna med cigarrtändare är att dessa tillagda funktioner kan göra tändarna större och tyngre och mindre praktiska att bära med sig.De få nackdelarna med butantändare vägs lätt upp av fördelarna ochdessa tändare ger det allra bästa inom form, funktion och bekvämlighet. De flesta cigarrtändare som erbjuds av HumidorDiscount är påfyllningsbara butantändare, vilket ger dig en dynamisk samling av högkvalitativa tändaralternativ att välja mellan.

Olika typer av låga

I takt med att butantändarna har utvecklats så har utbudet av olika typer av lågor breddats. Varje stil ger en unik aspekt, så välj mellan en mängd olika alternativ för att hitta den som bäst passar din smak.

Mjuk låga

Detta är den traditionella lågan som finns hos både vanliga tändare och piezoelektriska tändare. Eftersom de flesta mjuka lågor inte är vindbeständiga, är tändare som använder denna typ av flamma bäst för inomhusbruk. Torts denna begränsning kan mjuka lågor ge en touch av elegans och nostalgi till cigarrupplevelsen. Lyxiga S. T. Dupont Ligne är ett av våra bästa exempel på dessa tändare.

Tändare utan låga

Tändare utan låga använder ett unikt vindtätt värmeelement som släpper ut värme med en liten låga, eller ingen låga alls. Tyvärr fungerar designen vanligtvis inte bra med cigarrer. Bristen på låga kan skapa en mer involverad process för att tända en cigarr och i sin tur bränna igenom omslaget snabbare. Även om det finns flamlösa tändare avsedda för cigarrer, kan värmeelementen ofta förstöras av aska och bladbitar från en cigarr. Dessa tändare rekommenderas därför i allmänhet inte för användning med större cigarrer, men erbjuder ett utmärkt alternativ för att tända dina favoritcigariller.

Fackeltändare

Det överlägset mest populära valet för cigarrälskare idag är fackeltändare, som erbjuder en kraftfull jetflamma. Den mer fokuserade värmen gör att cigarren tänds jämnt, snabbt och enkelt. Dess motståndskraft mot vind gör fackeltändare, till exempel adorinis populära Jettändare, till det bästa alternativet för utomhusbruk. Många fackeltändare erbjuder flera jetflammor för effektivare tändning av cigarrer. Några av dessa tändare har två eller flera lågor och kan använda upp bränslet snabbare än vanliga tändare, så det är bäst att alltid ha extra premiumbutan till hands.

När du bestämmer dig förvilken låga som passar dig bäst, var noga med att överväga var du oftast avnjuter dina cigarrer: utomhus eller inomhus? På höga höjder? Under blåsiga förhållanden?

Tändarunderhåll
Oavsett vilken typ av påfyllningsbar tändare du väljer så behöver den visst underhåll för att säkerställa fortsatt effektivitet och livslängd. Några av de föremål som kan vara bra att ha till hands inkluderar:

- Bränsle: högkvalitativ butan (gas) eller bensin (flytande)

- Flint: Använd endast rätt storlek för din tändarmodell

- Veke: Endast för bensintändare

- Liten skruvmejsel: För enklare justering av lågan, avlägsnande av bränslekåpa, byte av flint och luftning av bränsletanken

- Polerduk: För att hålla tändaren ren och snygg

Tändarunderhåll är snabbt och enkelt. För att fylla en butan tändare, till exempel, behöver du bara hålla tändarens påfyllningsventil uppåt och en butanflaskans munstycke upp och ner. Tryck ner munstycket på tändarens påfyllningsventil och håll kvar medan du räknar till fem. Det är inte svårare än så.

Ibland kan du behöva avlägsna en luftficka som utvecklats i bränsletanken efter upprepade påfyllningar. Om du har en tändare som inte tänds eller inte verkar fylla ordentligt är överflödig luft i tanken oftas problemet! Allt du behöver är en liten skruvmejsel för att trycka på påfyllningsventilen tills all luft och återstående butan har släppts ut. Var noga med att rikta ventilen bort från ansiktet när du tömmer tanken! Fyll på med butan, och sedan är tändaren redo att användas. Upprepa vid behov.

Läs alltid din tändares bruksanvisning när du utför underhåll, fyll aldrig på eller arbeta med en tändare nära öppen eld. Säkerhet är viktigt!

Tändare eller tändstickor
Cederträstickor ger en unik upplevelse som kan förbättra cigarrernas smak och arom, och ger en autentisk upplevelse som uppskattas av många nostalgiska entusiaster.


Cigarrtändstickor är populära i loungemiljöer, men är inte lämpliga utomhus, särskilt inte i blåsiga förhållanden. Även om du inte behöver vara lika försiktig med eller oroliga för att tappa bort en tändsticksask som en tändare, så riskerar du fortfarande att tändstickorna blir blöta eller trasiga. När tändstickan utfört sin plikt måste den också kasseras på ett säkert sätt, och det kan vara frustrerande, särskilt när du är på språng.

Cederträflisor erbjuder en liknande upplevelse som cederstickor, men remsorna måste tändas med en tändare eller tändsticka, så jämfört med tändstickor och cederträflisor erbjuder tändare helt enkelt större flexibilitet och bekvämlighet. Det betyder inte nödvändigtvis att tändare är bättre än tändstickor eller cederträflisor. Tändare erbjuder helt enkelt en annan upplevelse. Du kan alltid använda din tändare för att tända dessa cederflisor, och själv bestämma när och var du vill använda flisorna för att tända dina cigarrer.

Hitta rätt tändare för dig
Med funktioner som integrerade cigarrsnoppare, bränslenivåfönster och lättåtkomliga tankar, levererar cigarrtändare stor funktionalitet och sofistikerad design. Det finns en för alla tillfällen, och till och med tändare som du kan få graverade för en riktigt personlig touch. Sök igenom HumidorDiscounts tändarkollektion idag och hitta din ultimata eldkälla!

Alla priser är inklusive moms.. Fri frakt från 1 400 kr. För ett ordervärde under 1 400 kr tillkommer fraktkostnader . Strikeout-priserna är föreslagna detaljhandelspriser.