Cohiba humidorer Montecristo, Habanos

Cohiba humidorer Montecristo, Habanos

Habanos SA är drivkraften bakom alla dagens eftertraktade kubanska cigarrer. För att komplettera det allra bästa av de kubanska varumärkena erbjuder Habanos SA humidorer som fokuserar på de ikoniska detaljerna, det estetiska tilltalet och det varaktiga arvet från premiumcigarrerna. Av dessa legendariska cigarrer är Cohiba och Montecristo grädden på modet.

Cohiba
Cohiba har blivit den standard enligt vilken alla premiumcigarrer bedöms. För cigarrökare och många icke-rökare har namnet Cohiba kommit att likställas med det ultimata i kvalitet och status. Varje Cohiba-humidor är genomsyrad av denna omisskännliga karaktär och historia från världens ledande cigarrmärke.


Cohibas bakgrund
Trots att Cohiba är kungen över alla kubanska cigarrer, är varumärket en relativ nykomling på den kubanska cigarrscenen. Många kubanska varumärken spårar sitt ursprung långt tillbaka till 1800-talet, medan Cohiba föddes ur de kaotiska åren på 1960-talet.

Det finns många legender runt ursprunget till Cohiba-cigarrer, men den mest populära historien beskriver hur en av den kubanska diktatorn Fidel Castros livvakter gav Castro en cigarr från en lokal cigarrtillverkare. Tobaksblandningen fascinerade Castro till den grad att han kontaktade Kubas bästa cigarrmästare för att producera cigarrerna enligt hans egen personliga blandning.

För att bättre säkerställa cigarrernas kvalitet flyttade Castro produktionen till en cigarrfabrik i en herrgård i Havanna, den nu legendariska El Laguito-fabriken. Alla den bästa tobaken på Kuba skickades till fabriken, där ett drömteam av cigarrexperter skapade Castros exklusiva cigarr som kom att bära namnet Cohiba. Ordet ”Cohiba” är ett ord som härstammar från Taino-språket hos Kubas inhemska Arawak-folk för att beskriva den bunt löv de inhalerade genom näsan, som kom att utvecklas till det vi nu känner till som en modern cigarr.

De första Cohiba-cigarrerna tillverkades 1966 och blev snabbt Fidel Castros kännetecken, som han gav till kubanska VIP och utländska dignitärer. Ryktet om de imponerande cigarrerna spreds snabbt, och Cohiba-varumärket introducerades formellt 1968. Genom den officiella internationella utgåvan av Cohiba-cigarrer 1982 hade Cohiba redan blivit det mest kända cigarrmärket i världen, en status som märket åtnjuter även idag.

Cohiba-humidorer

Med ett så färgstarkt förflutet är det naturligt att det finns humidorer till cigarrerna. Du kan fira det här fantastiska cigarrmärket med en humidor som visar de ikoniska Cohiba-färgerna och -designen, med samma utsökta detaljkunskap som har gjort de legendariska cigarrerna så eftertraktade av samlare runt om i världen.


Varje humidor har lyxiga exteriörer och elegant raffinerade interiörutrymmen som ger dina cigarrer den optimala förvaringsplatsen och håller dem fuktade och redo att åtnjutas. Kolla in HumidorDiscounts urval av Cohiba-humidorer för att lära dig mer om det perfekta hemmet för dina favoritcigarrer.

Montecristo
Medan Cohiba är kanske det mest kända varumärket, skulle ingen diskussion om kubanska cigarrer vara komplett utan att nämna Montecristo. Det ärevördiga varumärket Montecristo har varit en favorit bland cigarrfantaster sedan dag ett och har en raffinerad kvalitet som inte finns någon annanstans i världen idag. Alla Montecristo-humidor återspeglar denna exceptionella karaktär, som är djupt rotad i varumärkets storslagna historia.


Berättelsen om Montecristo
Montecristo-cigarrerna började tillverkas 1935 när den kubanska entreprenören Alonso Menéndez bestämde att hans nyligen förvärvade cigarrverksamhet behövde en ny cigarrkollektion som skulle komma att bli känd för sin kvalitet och karaktär. Med en ny cigarr på plats var allt som behövdes ett lämpligt namn.

Enligt legenden från 1600-talets berättelse Greven av Monte Cristo av Alexandre Dumas var en favorit bland fabrikens cigarrtillverkare, som lyssnade på böcker, poesi och nyhetsartiklar som lästes upp för dem av fabrikens officiella högläsare, så kallade lektorer. Menéndez gillade namnet på boken och inspirerades att förkorta namnet till Montecristo, och trodde att det fortfarande skulle få genomslag hos allmänheten.

Precis som Menéndez förutspått så blev Montecristo-cigarrerna en omedelbar hit och har sedan dess ansetts vara ett av de mest respekterade varumärkena i världen. Sofistikerat, elegant och med en nick till Dumas hjälte: Montecristo är helt enkelt finsmakarens favoritcigarr.

Montecristo-humidorer
Med en berömd historia och fortsatt höga kvalitet är Montecristo det perfekta valet för de som värdesätter en subtil snarare än överdådig livsstil. Montecristos humidorer erbjuder högkvalitativ konstruktion och vackra detaljer.Montecristos humidorer har utsökta färgscheman som ofta inspirerats av utseendet på Montecristos cigarrlådor. Från den omedelbart igenkännbara gula färgen i den klassiska Montecristo-humidoren till smakfulla flerfärgskombinationer och naturliga träytor: Montecristos humidorer erbjuder ett elegant och sofistikerat hem för dina cigarrer, och ger även dig en känsla av stolthet och glädje.

Andra Habanos-humidorer
Förutom de prestigefyllda varumärkena Cohiba och Montecristo inkluderar Habanos SA-sortiment ett underbart utbud av andra cigarrer och tillbehör i världsklass. Med publikfavoriterna Romeo y Julieta och Trinidad till de stora H. Upmann, Partagas, Hoyo de Monterrey med flera så kommer Habanos SA-humidorerna att visa för alla att du är en cigarrälskare.


Var och en av de skickligt skapade humidorerna har vackra exteriördesigner och interiörutrymmen som är perfekta för att bevara dina mest uppskattade cigarrer. Med högglanslack till handpolerade gångjärn och fanér i spanskt cederträ levererar dessa humidorer oklanderlig kvalitet och stil.

Humidorerna från Habanos
Med en samling humidorer som kombinerar nostalgi från de kubanska cigarrernas guldålder med precision och sofistikerat modern design och samtida material erbjuder Cohiba, Montecristo och de andra Habanos-märkta humidorerna det bästa sättet att hylla världens finaste cigarrer.


Alla priser är inklusive moms.. Fri frakt från 1 400 kr. För ett ordervärde under 1 400 kr tillkommer fraktkostnader . Strikeout-priserna är föreslagna detaljhandelspriser.