Luftfuktare och hygrometrar

Luftfuktare och hygrometrar

Ett bra befuktningssystem och en pålitlig hygrometer är avgörande för att hålla dina cigarrer i optimalt skick och redo att avnjutas. Luftfuktare sträcker sig från enkla svampfuktare till elektroniska system. Hygrometrar finns också i traditionella analoga och digitala modeller. Är du inte säker på vilken stil som passar din humidor? Inga bekymmer, det är därför vi är här!

Varför måste jag ha en luftfuktare?
Premiumcigarrer bör helst hållas vid cirka 65% till 72% relativ luftfuktighet. Om luftfuktigheten är för låg blir cigarren het och bitter. Tobaken kan också bli spröd och spricka. Om luftfuktigheten är för hög kan cigaren brinna ojämnt eller vara svår att hålla tänd. Alltför fuktig tobak kan också svälla och splittras, eller till och med mögla. Att hålla cigarrer på ett något lägre intervall av relativ fuktighet är perfekt för åldringsprocessen, eftersom det gör att tobakens karaktär kan utvecklas utan att du behöver oroa dig för att skada dina cigarrer genom överfuktning. Cigarrfuktare utför den viktiga uppgiften att upprätthålla en jämn luftfuktighetsnivå, så att du kan njuta av dina cigarrer i exakt det skick som cigarrtillverkarna avsåg.

Hur fungerar en luftfuktare?
Medan olika typer av luftfuktare använder olika mönster och material, fungerar alla luftfuktare egentligen på samma sätt. En luftfuktare har något sätt att hålla vatten, i allmänhet i form av antingen en behållare eller ett fukthållande material, som en svamp. Detta gör att enheten kan lägga till och ibland till och med ta bort fukt från omgivningen för att upprätthålla en korrekt fuktighetsnivå.

Typer av luftfuktare
Det finns olika stilar, former och storlekar på befuktare, så du kan alltid hitta en som passar dina befuktningsbehov. Medan det finns många typer av befuktningsanordningar du kan välja mellan så kan luftfuktare i allmänhet delas upp i en av två kategorier: passiv eller aktiv.

Passiva luftfuktare adderar eller balanserar bara luftfuktigheten i cigarrutrymmet. Dessa luftfuktare är enkla och lätta att använda, och de är populära på stationära luftfuktare. Skumbaserade luftfuktare och befuktningsförpackningar för engångsbruk är exempel på passiva luftfuktare. Högteknologiska, självreglerande, akrylpolymer fleece-baserade enheter som adorinis lyxiga premium luftfuktare erbjuder överlägsen passiv fuktighetskontroll.


Andra, mer avancerade luftfuktare fungerar elektroniskt och ger mer robust fuktighetskontroll. Dessa aktiva luftfuktningsanordningar producerar inte bara den nödvändiga fuktigheten, de kan hålla reda på den, mäta den regelbundet och tillföra mer fukt vid behov. Några av dessa använder också motoriserade fläktar eller andra system för att fördela fukten jämnt genom cigarrförvaringsenheten. Elektroniska luftfuktare används oftast för större humidorer eller walk-in humidorer.

Att välja rätt luftfuktare
När du väljer luftfuktare för din humidor finns det några saker du bör tänka på:

Storleken på lagringsutrymmet
Hur stor är din humidor? Vad är det maximala antalet cigarrer det kommer att innehålla? Det är viktigt att se till att luftfuktningsanordningen är optimerad för det specifika utrymmet så att dina cigarrer förvaras i den perfekta miljön.

Luftfuktarens storlek och form
Har din humidor ett särskilt utrymme för luftfuktare? Om så är fallet, vilken storlek eller form av luftfuktare behövs? Medan de flesta humidorer erbjuder gott om utrymme för att sätta nästan vilken typ av luftfuktare som helst, är vissa designade för specifika storlekar eller former, så se till att luftfuktaren passar.

Underhållsnivå
Alla luftfuktare kräver ett visst underhåll, oftast att tillsätta destillerat vatten till enheten tillsammans med en speciell antibakteriell lösning, såsom adorinisluftfuktarvätska. Hur ofta du behöver fylla på enheten påverkas av en mängd olika faktorer, inklusive befuktningsanordningens storlek, hur ofta du öppnar och stänger humidoren, det genomsnittliga antalet cigarrer i humidoren och till och med luftförhållandena utanför humidoren.

Aktiv eller passiv befuktning
Även om passiva luftfuktare är lätta att använda och relativt billiga, kan de kräva en hel del underhåll. Aktiva luftfuktare, däremot, kräver vanligtvis mindre underhåll: vissa avancerade enheter kan gå flera månader utan att behöva påfyllning. Nackdelarna med aktiva, elektroniska luftfuktare är att de i allmänhet är dyrare och ofta kan ta mer värdefullt humidorutrymme eller kräva att en sladd ansluts utanför humidoren och sedan dras in i utrymmet.

När du utforskar HumidorDiscounts mångsidiga utbud av luftfuktare, kommer du att hitta viktig information på produkternas sida, vilket gör det lättare att välja rätt. Du kommer snabbt att kunna se enhetens mått, antalet cigarrer som enheten är anpassad till och till och med vilken typ av material som används i dess konstruktion, vilket gör det enkelt att hitta rätt val för dig och ta din cigarrförvaringsupplevelse till nästa nivå.

Hygrometrar
Hygrometrar är praktiska enheter som mäter relativ luftfuktighet, vilket ger dig en bättre uppfattning om hur väl din luftfuktare fungerar. Medan cigarrerna i slutändan kommer att visa huruvida de har förvarats i rätt luftfuktighet eller ej, gör hygrometrar det mycket lättare att identifiera dessa luftfuktighetsnivåer, vilket ger dig sinnesro. Det finns många olika stilar av hygrometrar, i olika storlekar och med olika finish. Alla hygrometrar kan dock delas upp i två olika typer: analog och digital.

Analoga hygrometrar


Analoga enheter har vanligtvis den klassiska runda formen med en numrerad urtavla som visar den aktuella relativa fuktigheten. Detta är den vanligaste typen av hygrometer som finns i luftfuktare och kan erbjuda utseende som sträcker sig från klassisk gammaldags stil till mer modern design. Oavsett hur de ser ut kommer analoga hygrometrar att vara en av tre typer:

Metallfjäderhygrometrar: Dessa hygrometrar har en metallfjäder som rör sig enligt fuktnivåerna. Dessa är den billigaste och minst exakta typen av hygrometrar.

Hårhygrometrar: Dessa hygrometrar är mer exakta än fjäderhygrometrar och styrs av ett naturligt hår som expanderar eller krymper i enlightet med fuktförändringar. Håret rör i sin tur nålen på tavlan och visar den aktuella luftfuktighetsnivån. Denna typ av hygrometer behöver regelbundet underhåll och omkalibrering, vilket gör den mindre än idealisk för cigarrfuktare.

Hygrometrar med syntetiskt hår: Dessa enheter fungerar på samma sätt som hygrometrar med naturligt hår, förutom att håret består av syntetiskt material som behöver mindre eller inget underhåll. De bästa syntetiska hårhygrometrarna är tysktillverkade, speciellt utformade för de höga luftfuktigheter som krävs för cigarrfuktare. Många är förkalibrerade, till exempel den populära adorini humidor hårygrometer, så de är redo att användas direkt vid leverans.

Digitala hygrometrar


Digitala enheter har en lättläst display och kan till och med visa dig aktuell temperatur samt relativa fuktighetsnivåer. Digitala hygrometrar behöver inte heller kalibreras. I motsats till vad många tror är digitala enheter inte nödvändigtvis mer exakta än analoga hygrometrar, eftersom även de bästa elektroniska enheterna kan variera med upp till +/- 2%. Digitala enheter som är optimerade för cigarrfuktare eller nivåer över 65% luftfuktighet, som adorinis Digitala Hygrometer Kompakt ger bästa noggrannhet.

Personlig luftfuktighetskontroll
Oavsett storlek eller stil på humidoren där du planerar att lagra din cigarrsamling, så kan du vara säker på att det finns en luftfuktare och hygrometer som är perfekt för just ditt cigarrförvaringsutrymme. Börja leta efter luftfuktare och hygrometer till din humidor idag.

Alla priser är inklusive moms.. Fri frakt från 1 400 kr. För ett ordervärde under 1 400 kr tillkommer fraktkostnader . Strikeout-priserna är föreslagna detaljhandelspriser.