Dunhill Humidore

0 Reducerat pris!

Dunhill är ett av cigarr- och piptobaksvärldens mest prestigefyllda namn. Med ett öga på samtida stil och engelsk elegans starkt rotad i de traditioner som grundaren Alfred Dunhill representerar, så har Dunhills produkter blivit en favorit för alla som delar kärleken till lyxi, kvalitet och sofistikering.Dunhills historia
När en ung Alfred Dunhill tog över sin fars sadelföretag på 1890-talet, flyttade han företagets fokus till att skapa tillbehör för en då ganska ny uppfinning, bilen. Verksamheten blev en enorm framgång. I synnerhet ett tillbehör fick ett helt eget li: en innovati, vindtålig pipa för bilförare.

Produktens framgång ledde så småningom till att Dunhill öppnade en tobaksaffär år 1907. Här kunde finsmakande rökare köpa skräddarsydda tobaksblandningar och välja bland världens finaste cigarrer. Dunhill utökade sitt pipsortiment och lade till det nu berömda varumärket white spot. Detta märke blev signaturen för Dunhills engagemang för spetskompetens, en faktor som fortfarande lever och ha hälsan.
Dunhill blev den officiella tobaksleverantören till Englands Edward VIII, prinsen av Wales, kung George VI, Winston Churchill och otaliga andra personligheter inom Englands sociala och politiska elit. Och allt eftersom Dunhills prestige växte, följde fler spelförändrade innovationer.Dunhill publicerade The Pipe Book 1924, som hjälpte till att återupprätta piprökning som en elegant fritidssyssla. Han presenterade den stiliga Dunhill Unique-tändaren, en av de första tändarna som kunde manövreras med bara en hand. Dunhill blev också en av de första att erbjuda pålitliga butantändare. Många Dunhill-exklusiva cigarrer blev riktiga storfavoriter.

Alfred Dunhill gick slutligen i pension 1928 och lämnade den dagliga verksamheten i händerna på sin son Alfred Henry och andra medlemmar i familjen Dunhill. De skulle komma att vägleda familjeföretaget genom de turbulenta åren under of efter andra världskriget.

Ett berömt exempel på den pliktkänsla och det engagemang fördes vidare från Alfred Dunhills till hans familjemedlemmar och anställda kom under Tysklands bombning av London. Under en av de många flygräderna 1941 förstördes tobaksbutiken Dunhill. Innan den tyska bomben slog ned i butiken så flyttades ett av kundernas privata cigarrlager till ett säkrare ställe, och på detta vis så kunde Winston Churchill njuta av en segercigarr från sin privata samling när kriget var slut.

Det tog årtionden innan butiken återställdes till sin forna glans, men det dröjde inte länge innan Dunhill började hjälpa sina kunder igen. Med ett bord, en låda med pipor och en stol öppnade Alfred Henry Dunhill butiken bara ett par dagar efter bombningen, för att erbjuda kunder och grannar en välbehövlig känsla av att vardagen skulle komma att återvända.Under efterkrigsåren blev Richard Dunhill VD för företaget som hans farfar hade byggt. En ny global identitet fastställdes, med nya Dunhill-butiker som spred sig till städer runt om i världen. Under dessa spännande tider presenterades Dunhills ikoniska Rollagas-tändare och det legendariska Dunhill-cigarrmärket. År 1962 började Dunhill sitt långa samarbete med James Bond-filmerna genom att leverera tändaren som hjälpte till att introducera Sean Connery som James Bond till världen.

Publikfriande kubansktillverkade Dunhill-cigarrer, tillsammans med efterföljande Dunhill-märkta cigarrer från Kanarieöarna, Dominikanska republiken och Honduras, hjälpte till att stärka Dunhills position som det bästa valet för moderna cigarrkännare. Dunhill representade historia, tradition, innovation, prestige och kultur och än idag fortsätter Dunhill att leda vägen. Från klassiska cigarrfuktare och lädervaror till avancerade tändare: Dunhill levererar alltid varor på högsta nivå.

Dunhills sortiment
Medan många av dagens tillverkare av cigarr- och piptobakstillbehör vill stå ut bland mängden med djärva färger och vilda mönster, håller Dunhill sin engelska karaktär och erbjuder produkter som är mycket sofistikerade och lyxigt raffinerade.

Humidorer
Alla Dunhills cigarrhumidorer visar upp ett långt arv av oklanderligt hantverk och ett tilltalande utseende, från minimalistiska exteriörer till precisionstillverkade interiörer. Dunhills väl beprövade befuktningssystem har länge varit en favorit bland cigarrälskare. Luftfuktarna är lätta att underhålla och levererar tillförlitlig fuktkontroll som du kan lita på för att hålla dina cigarrer i perfekt form.Dunhills humidorer är vackert designade, men ännu mer imponerande är deras funktionalitet. De är idealiska för cigarrentusiasten, som framför allt värdesätter diskret elegans och tillförlitlighet.

Tändare


Dunhills legendariska tändare har legat i framkant när det gäller design sedan 1920-talet, och inga andra tillverkare har hittat en bättre balans mellan form och funktion. Genom den klassiska Dunhill Unique, de berömda Dunhill Rollagas och moderna vindtåliga tändare får du tillgång till Alfred Dunhills berömda blandning av lyx, skönhet och tillförlitlighet.

Cigarrfodral
Den enkla designen och den utsökta konstruktionen av Dunhills cigarrfodral gör dem till favoriter även bland de mest krävande cigarrentusiasterna. Med äkta läderfodral av utmärkt kvalitet, såsom Dunhills Fodral för två cigarrer i Corona-storlek i Terracotta bär du med dig elegans vart du än går.

Cigarrsnoppare
Klassiska mönster och banbrytande material ger snoppare som pålitligt skär dina cigarrer med ultimat precision, varje gång du använder den. Dunhill Cigar Punch är ett utmärkt exempel på Dunhills förmåga att blanda lyx med funktionalitet och funktion.

Pipor och piptillbehör
Dunhillpipor är klass och kvalitet personifierade. Briar av högsta kvalitet används för att skapa dessa extraordinära skapelser. Varje pip med Dunhills berömda "white spot" fungerar som riktmärke för bedömning av pipkvalitet världen över. Lägg till någon av Dunhills skickligt skapade humidorer, pipfodral, pipverktyg och andra tillbehör så kan du vara säker på att du har allt du behöver för en förstklassig upplevelse.

Ta del av traditionerna
Med en tidlös design och spetskompetens som sträcker sig långt tillbaka i tiden är Dunhill ett av de få varumärkena idag som erbjuder allt du behöver för att maximera din rökupplevelse med kvalitet och tillförlitlighet. Om du vill synas är Dunhill kanske inte märket för dig, men om du söker sofistikerad kvalitet och tidlös diskretion så har du kommit helt rätt.

Alla priser är inklusive moms.. Fri frakt från 99SEK. För ett ordervärde under 99SEK tillkommer fraktkostnader . Strikeout-priserna är föreslagna detaljhandelspriser.