Vad är bästa sättet att förvara sina cigarrer på lång sikt?

På senare år har intresset för att åldra och mogna cigarrer ökat. Många cigarrtillverkare marknadsför cigarrer som mognat under flera år, ofta i limited editions. Liknande fina viner, leder långtidsförvaring av premium-cigarrer till en positiv förändring i smaken. Processen kallas oftast åldring. Smakerna kan bli mer tydliga, den generella smaken mer harmonisk och cigarren förlorar ej önskvärd skärpa. Dock erbjuds cigarrer oftast inte i olika delar av åldrings-processen så cigar-aficionados måste ordna förvaringen av deras favorit-cigarrer på egen hand. Till skillnad från cigarrer som beräknas rökas på en gång, rekommenderas en något lägre fuktighetsnivå på 63-70% för långtidsförvaring. Detta minskar också risken för angredd av tobaksbaggar och skyddar fack av ökad fuktighet från att skapas i humidoren vilket kan leda till mögel.

För långtidsförvaring bör cigarrerna hållas i sin originalbox. 50-count boxar är särskilt populära bland cigarrsamlare. I den stängda lådan, kommer cigarrerna att mogna gradvis och deras smaker bli mer fylliga och djupa.

De flesta premium-cigarrerna kan förvaras direkt i den nämnda fuktighetsnivån och de flesta cigarrerna kommer att förändras positivt i smaken över åren. Det rekommenderas generellt att förvara cigarrerna i 6 till 12 månader efter att de införskaffats. Det som ofta kallas åldrande för cigarrer innefattar minst 2 års förvaring.

Den korrekta fuktighetsnivån i en...


Var är bästa stället att installera...