Humidors

Xikar Humidore

Xikar Humidore

Att hitta rätt cigarrtillbehör som matchar dina behov kan vara frustrerande och tidskrävande. Men Xikar gör det enkelt med ett komplett sortiment av produkter som erbjuder kvalitet och hållbarhet, så att du kan njuta av dina cigarrer utan bekymmer. Xikars sortiment av resehumidorer är en idealisk landningsplats för alla cigarrälskare på resande fot.


Historien om Xikar
Xikars meteoriska uppgång började när cigarrentusiasten Kurt Van Keppels frustration växte över de tillgängliga cigarrskärarnas dåliga kvalitet. Produkternas undermåliga prestanda och den uppenbara bristen på värde gjorde att Van Keppel slog sig samman med vännen och designingenjören Scott Almsberger för att hitta en lösning.


Efter många försök och misstag kom duon fram till en snoppare som innehöll de allra bästa materialen och en mycket effektiv skärfunktion. Snopparen döptes till Xikar Xi-1 och förändrade för alltid cigarrtillbehörsindustrin. Xikar-skäraren blev en omedelbar sensation som gav Van Keppel och hans team en fast position i cigarrtillbehörsbranschens framkant. I takt med att Xikars rykte växte, gjorde även Xikars produktsortiment det. Nya designer dök upp, liksom ett brett utbud av andra cigarrtillbehör. Xikar blev och är fortfarande det främsta namnet inom cigarrprylar.

Namnet Xikar
För att hitta rätt namn på sin banbrytande skapelse vände sig Van Keppel och Almsberger till det förflutna och Taino-folket som levde och frodades i hela Karibien vid tidpunkten då Christopher Columbus anlände till "Den nya världen". Columbus följe och de som följde efter honom beskrev hur Taino-folket rökte vad vi idag vet var tobak i majskal eller palmblad.
Tainofolket sägs ha kallat sina unika rökverk för "sikars" eller vad som så småningom skulle bli "cigarrer" som vi känner till det idag. Van Keppel och Almsberger bytte ut "S" mot ett "X" för att ge det ett modernt utseende och ljud, ett beslut som har bidragit till att göra Xikar till ett av de mest kända varumärkena som erbjuds idag.

Xikars resehumidor
Medan cigarrsnopparen hjälpte till att sätta det ikoniska varumärket på kartan, har andra tillbehör hållit Xikar i framkant när det gäller teknik och innovation för cigarrtillbehör. Drivna av det obevekliga engagemanget för funktionalitet och tillförlitlighet utvecklade Xikar-teamet en serie resehumidorer för att passa en mängd olika behov för den resande cigarrälskaren.


Varje resehumidor från Xikar har grundläggande funktioner som skyddar och bevarar dina cigarrer, oavsett vart dina äventyr tar dig. Dessa alternativ inkluderar

 • Krossäker ABS-konstruktion av gjuten plast
 • Lufttät och vattentät konstruktion
 • Gångjärn i rostfritt stål
 • Inredning av uretanskum med hög densitet
 • Låsbar spärr
 • Gjuten låsring


  Den mjuka insidan i skumplast håller dina cigarrer snyggt undanstoppade, medan det hårda yttre skalet ger ett hållbart skydd mot resans påfrestningar och vädrets makter. Låsspännet och låsringen ser till att dina cigarrer håller sig precis där de hör hemma.

  Xikar Travel Humidors finns i flera storlekar för att passa olika behov.

  Xi-5 resehumidor
  Denna populära humidor för 5 cigarrer är perfekt för korta utflykter och har en av Xikars minifuktare som håller cigarrerna redo för användning, oavsett om du är på golfbanan, på stan eller någonstans däremellan.

  Xi-10 resehumidor
  Den eleganta Xi-10 resehumidoren använder Xikars minifuktare för att hålla 10 av dina favoritcigarrer i toppskick, vilket ger en mångsidig cigarrtransportlösning som är perfekt för helgutflykter.

  Xi-15 resehumidor
  Med två skumfack och plats för upp till 15 cigarrer ger Xi-15 resehumidor dig extra flexibilitet när du är på resande fot. Xikars miniluftfuktare ger cigarrerna all den luftfuktighet de behöver på vägen till din destination.

  Xi-20 resehumidor
  Det mångsidiga alternativet för 20 cigarrer kombinerar ett bekvämt bärhandtag, slimmad design och extra utrymme för att ge ett bra allround-alternativ för cigarrälskaren på resande fot. Två 10-cigarrsfack i skumplast ger ett skyddande lager, medan Xikars magnetmonterade kristallbefuktare ger exceptionell luftfuktighetskontroll. Med tryckutlösningsventil.

  Xi-40 resehumidor
  Xi-40 resehumidor är ett perfekt val för den seriösa cigarrkännaren som är på resande fot. Denna skönhet har fyra brickor av uretanskum som gör att du säkert kan förvara upp till 40 av dina favoritcigarrer. Xikars kristallbefuktare för 50 cigarrer, det enkla bärhandtaget och den praktiska tryckutlösningsventilen gör det enkelt att resa med cigarrer.

  Xi-60 resehumidor
  Xi-60 är grädden på moset av Xikars resehumidorer och låter dig transportera upp till 60 cigarrer säkert och tryggt, tack vare 6 lager skumfack och Xikars magnetmonterade kristallfuktare. En tryckutlösningsventil gör det enkelt att öppna den oavsett situation. Perfekt för den världsomspännande cigarrälskaren på längre utflykter.

  Tips om Xikar resehumidor

  Som med alla andra Xikar-produkter har Xikar designat dessa resehumidorer för att vara så användarvänliga som möjligt. Xikar-teamet har också flera tips som kommer att göra din Xikar resehumidor ännu mer effektiv och enkel att använda.


  Använd alltid en fuktningslösning, t.ex. adorini's pålitliga humidor solution, för att ladda luftfuktaren efter behov. Hur ofta du fyller den beror på kapaciteten och det aktuella klimatet i humidoren.

  Innan du försöker öppna humidoren, med eller utan tryckavlastningsventil, är det alltid en bra idé att pressa ut eventuella luftfickor som har bildats i humidoren under lufttrycksförändringar. För att göra detta trycker du ihop humidorns lock och huvuddel nära en av spärrarna. Öppna sedan spärren och upprepa dessa steg med den andra spärren. Locket ska kunna öppnas lätt.

  Håll alltid humidoren ordentligt stängd, även när den inte används. Detta håller humidoren lufttät och säkerställer att fukt inte läcker ut, och hjälper till att bibehålla en konstant fuktmiljö för dina cigarrer.

  Resa på Xikars sätt
  Oavsett hur långt eller kort ditt äventyr är, erbjuder Xikars sortiment av mycket hållbara resehumidorer perfekta alternativ för att ta dig dit och tillbaka med dina cigarrer i optimalt skick. Med kvalitetsbefuktning, robust säkerhet och till och med utrymme för personlig anpassning är Xikars resehumidorer en självklarhet. HumidorDiscount ger dig boardingkortet till din Xikar-inspirerade resa.

Alla priser är inklusive moms.. Fri frakt från 1 400 kr. För ett ordervärde under 1 400 kr tillkommer fraktkostnader . Strikeout-priserna är föreslagna detaljhandelspriser.