S.T. Dupont

S.T. Dupont

I en värld av cigarrtändare och tillbehör har S.T. Dupont blivit synonymt med lyx. Dupont-namnet garanterar högsta kvalitet och säkerställer att cigarrupplevelsen förhöjs med oöverträffad överflöd och stil. Detta gäller särskilt S.T. Duponts kollektion av utsökta cigarrhumidorer.


Hur det hela startade
Duponts storslagna historia börjar med Simon Tissot Dupont. S.T. Dupont, som han är bättre känd som idag, kom från sin tjänst som fotograf hos Napoleon III för att skapa ett företag som byggde hästvagnar för den parisiska eliten. En brand förstörde hans verksamhet 1872, men detta tillät Dupont att fokusera på en annan av hans sysselsättningar: lyxlädervaror.


I början av 1900-talet var Duponts läderresväskor, portföljer, plånböcker, portmonnäer och andra fint utformade läderprodukter det första valet bland den franska eliten. S.T. Dupont-legenden hade verkligen tagit fart.

Simon T. Dupont överlämnade verksamheten till sina söner, André och Lucien, som från 1919 skulle komma att vägleda företaget genom dess guldålder. Sönerna tog det extraordinära steget att flytta Duponts verkstäder från Paris till familjens familjehem Faverges, inbäddat i en alpin dal nära sjön Annecy söder om Genèvesjön.

År 1929 började sönerna ett samarbete med ett annat legendariskt franskt företag, Cartier, vilket gjorde det möjligt för Dupont-produkter att säljas på den amerikanska marknaden. Denna nyvunna globala marknad, i kombination med börskraschen 1929, gav Dupont möjlighet att ta sig ännu närmre elitklientelet och öppnade så småningom dörren till en oerhört viktig specialorder som för alltid skulle förändra S.T. Dupont.

Maharajah av Patiala beställde 100 S.T. Dupont handväskor med specialdesignad lackerad dekoration, samt en unik begäran av 100 matchande cigarettändare. Trots att Dupont inte var i tändarsbranschen antog teamet utmaningen att skapa det som ansågs vara den första ultra-lyxiga tändaren.


Duponts läderverksamhet efter andra världskriget fick en rejäl nedgång, men Dupont-tändarna steg i popularitet och blev den ultimata symbolen för klass och sofistikering. Detta nya fokus på tändare och så småningom andra röktillbehör gjorde S.T. Dupont till en marknadsledare för alla lyxrökvaror, en titel som håller än dag.

S.T. Duponts humidorer
S.T. Dupont är mest känd för tändare, inklusive den ikoniska Ligne 2, men S.T. Dupont cigarrhumidorer har också blivit uppmärksammade av de som söker efter lyx och kvalitet. Humidorerna är mycket eftertraktade av kräsna cigarrkännare runt om i världen, och har satt en hög ribba för andra humidortillverkare.


Dupont-teamet har bestämt sig för att skapa de allra bästa humidorerna genom att undvika frestelsen att erbjuda en stor kollektion med olika stilar. De har snarare gjort en medveten ansträngning för att fokusera på ett fåtal mönster vid varje tillfälle, vilket säkerställer att varje uppnår de högsta kraven på hantverk och funktionalitet.

S.T. är känd för sina bländande lackeffekter. Dupont-luftfuktare lägger till en lyxig känsla i alla rum eller kontor. Medan utseendet och storleken på kärnutbudet kan förändras över tiden, är den utsökta konstruktionen och den lyxiga stilen oändlig. Här är flera av favoriterna från den populära kollektionen som rymmer 75 cigarrer:

Sunburst

Om det finns ett flaggskepp för S.T. Duponts humidorer så är det Sunburst-serien. Dessa fantastiska cederträfuktare behandlas med flera lager naturlack i olika nyanser för att uppnå den slående "sunburst" -effekt. Dessa luftfuktare finns i gyllenbrut med röda gulddetaljer eller i blått med palladiumdetaljer för att matcha S.T. Duponts populära tändare med samma design.

Firehead

Den symboliska triangulära formen hos Firehead-serien är inspirerad av en låga och skapar en unik tredimensionell visuell upplevelse som skiljer sig från andra humidorer. Varje humidor är tillverkad av mahogny med en rikt texturerad svart lackdesign som matchar S.T. Duponts tändare, såsom den svartlackerade och palladium-toppade S.T. Dupont Ligne 2 Pointe de Feu.

Croco Dandy

Croco Dandy är en annan unik skapelse från Duponts hantverkare som visar deras jutsöka kontroll över naturlig lackdesign. Denna iögonfallande humidor har lager på lager av lack som bildar en stiliserad brun och svart krokodilfinish som gör den till mittpunkten i rummet eller på kontoret.

Ligne 2

Eftersom Ligne 2 är en av de mest ikoniska tändarna genom tiderna är det helt naturligt att det finns en Ligne 2 humidor. Humidorerna i Ligne 2 är klassiska skapelser med de allra bästa fanérerna, samt detaljer som påminner om de som används på Ligne 2-tändarna.

Oavsett vilken utsida du föredrar bland S.T. Duponts humidorer så kan du vara säker på att du får ett utsökt hem för dina cigarrer. Duponts hantverkare är stolta över den precisa detaljkännedom som gör att varje humidors är perfekt lämpad för att bevara och lagra dina cigarrer. S.T. Duponts humidorer är fodrade med spansk ceder och erbjuder en uppsjö av robusta funktioner.


Det finns många ytterligare funktioner som hjälper till att göra S.T. Duponts humidorer är ett vinnande val för den seriösa cigarrälskaren:

 • Spansk cederinteriör
 • Inkluderat kristallfuktningssystem
 • Hygrometer
 • Avdelare
 • Kraftiga gångjärn


  Duponts humidorer levererar tillförlitlig fuktighetskontroll så att du kan spendera mer tid på att njuta av dagen och mindre tid på att oroa dig för tillståndet på din värdefulla cigarrsamling. Alla humidorer innehåller en hygrometer, antingen en klassisk analog eller digital hygrometer. Kontrollera detaljer för varje humidor för att ta reda på vilken typ av hygrometer som ingår. S.T.s tidlösa design gör det enkelt att uppgradera luftfuktare och hygrometrar.

  Ett lyxigt arv
  Från storfavoriter till fantastiskt överdådiga specialutgåvor: S.T. Dupont erbjuder de mest utsökta cigarrhumidorerna som finns på dagens marknad. Oavsett om du gillar mer traditionell design eller vill ha något lite mer nytänkande så kommer du säkert att hitta ditt perfekta val bland S.T. Duponts humidorer.

Alla priser är inklusive moms.. Fri frakt från 1 400 kr. För ett ordervärde under 1 400 kr tillkommer fraktkostnader . Strikeout-priserna är föreslagna detaljhandelspriser.