Cigarrsaxar

Cigarrsaxar

Det finns ett stort utbud av cigarrsnoppare i dag, men ingen erbjuder en sådan unik kombination av elegans, nostalgi och precision som en cigarrsax. Dessa tidlösa cigarrsnoppare kan ge elegans åt alla cigarritualer.Hur fungerar en cigarrsax?

Cigarsaxar fungerar ungefär på samma sätt som vanliga saxar. Genom att öppna och stänga handtagen skapar klipprörelsen. Medan vanliga saxar har raka blad, har cigarrsaxar rundade eller böjda blad. Bladens krökning och den svängande rörelsen bidrar till att skapa ett jämnt snitt som löper vinkelrätt mot cigarrens huvud, ungefär på samma sätt som dubbla giljotiner. Resultatet är ett vidöppet drag så att du bättre kan njuta av alla de smaker som din cigarr har att erbjuda.

Att använda cigarrsaxar kräver övning, så lite tålamod kommer att hjälpa dig mycket i processen. Om du tar dig tid att öva på hur mycket kraft du ska använda när du klipper, hur snabbt (eller långsamt) du ska klippa och hur mycket du ska klippa av från cigarren, kommer det att göra det mycket mer givande att klippa cigarrer.

När du har lärt dig detta är det så enkelt det kan bli! Öppna bara cigarrsaxen, placera bladen precis ovanför cigarrens kapselsöm och stäng saxen med ett snabbt och säkert klipp!

Cigarrsaxens fördelar

En cigarrsax tillför mycket till cigarrrökupplevelsen och kan höja din cigarrnjutning, oavsett om det är den unika klippstilen, en känsla av prestation eller för att kunna visa upp dina klippkunskaper. Kanske är det på grund av detta som cigarrsaxar länge har varit ett populärt val vid sociala sammankomster, från styrelserummet till cigarrsalongen. Cigarrsaxar kan ge en mängd fördelar till dina habano-moment, bland annat:

 • Ett exakt, rakt snitt för optimalt drag
 • Flexibilitet när det gäller att klippa en mängd olika storlekar och former.
 • En extra touch av elegans.
 • Ett omedelbart samtalsämne.
 • Tidlös attraktionskraft

  Cigarrsaxar är också perfekta om du vill förvara en cigarrsnoppare bekvämt och säkert i din humidor. De flesta saxar kan fästas på en magnet som monteras på insidan av humidoren och deras smala profil gör att de inte tar upp mycket utrymme.

  Cigarsaxar har sina nackdelar, eftersom det kan vara knepigt att använda cigarrsaxar i början. Varje sax har sina egna egenheter och personlighet att komma underfund med, och det kan vara en del av deras charm. När du väl har lärt dig det, kan cigarrsaxen dock visa sig vara ett av de mest givande sätten att skära och njuta av dina cigarrer.

  Att välja cigarrsax

  Precis som med alla vanliga saxar finns det olika stilar och storlekar på cigarrsaxar beroende på vilken uppgift du behöver utföra. Några av de mest populära typerna av saxar är bl.a:

  Traditionell sax


  De traditionella saxarna, som är populära bland kräsna cigarrkännare världen över, är vanligtvis mellan 5½ och 6½ tum långa och ger en balanserad känsla och en gammaldags elegans. Medan de precis som de flesta cigarrsaxar inte är lämpliga för resor, är dessa saxar bekväma att hålla i och har ett klassiskt utseende som är perfekt för hemmet, kontoret eller loungen. De bästsäljande adorini Cigarrsax Stainless är kvintessentiella klassiker.

  Ficksaxar


  Om du planerar att ha med dig en cigarrsax på resan är det bäst med en mindre ficksax. Dessa bärbara saxar har ofta en liknande utformning som traditionella saxar med kortare handtag eller till och med en mer kompakt hopfällbar utformning. Ficksaxar tar inte bara upp mindre utrymme, utan många cigarrentusiaster kan tycka att de kortare handtagen och den något lättare vikten ger lite mer kontroll när de klipper cigarrer.

  Sax med trebladigt blad


  Trippelbladiga cigarrsaxar är en sofistikerad, modern variant på traditionella cigarrsaxar. Tre blad arbetar tillsammans för att skapa en rund, kameraliknande öppning vars skärrörelse ger ett jämnt och effektivt snitt utan att klämma fast cigarren. Dessa populära saxar ger lite extra gnista till cigarrklippningen och kommer garanterat att glädja fans av dubbla giljotinskärare. adorini Deluxe Cigarrsax är bra exempel som är lätt att använda, snygg och pålitlig.

  Cigarsaxar är precisionsverktyg, så du vill vara säker på att skärarna har supervassa och hållbara blad. Slöa cigarrsaxar kan klämma fast cigarren, skada omslagsbladet och ge din cigarrupplevelse ett snabbt och frustrerande slut. Leta alltid efter högkvalitativa blad av rostfritt stål eller keramiskt belagda blad för bästa resultat.

  Snoppa cigarrer med elegans och stil.

  Oavsett om du är en cigarrrökande purist, vill skapa en elegant loungestämning eller bara vill prova ett nytt sätt att snoppa dina cigarrer kan cigarrsaxar vara ett trevligt alternativ. Ta dig an utmaningen och sätt dina färdigheter i cigarrklippning på prov med en ny cigarrsax.


Alla priser är inklusive moms.. Fri frakt från 1 400 kr. För ett ordervärde under 1 400 kr tillkommer fraktkostnader . Strikeout-priserna är föreslagna detaljhandelspriser.