Prometheus

Prometheus

Under ledning av grundaren Keith Park har Prometheus vuxit till en av cigarrindustrins mest tillförlitliga leverantörer av eleganta humidorer och tillbehör. Tonvikten ligger på unik stil och kvalitetskonstruktion och all Prometheus-produkter har en egen mystik som har gjort Prometheus till en favorit bland cigarrentusiaster runt om i världen.

Namnet
Myten om Prometheus är en berättelse om uthållighet och ambition. Tidiga grekiska historier från Hesiod och Aeschylus berättar om den heroiska Prometheus som stjäl eld från den mäktiga Zeus för att ge den till mänskligheten. När elden fött civilisationen drabbades Prometheus av Zeus eviga vrede.

Prometheus-myten var en favorit bland Goethe och Shelley, återspeglas i Beethovens musik och Michelangelos skapelser, och har inspirerat Titian, Reubens och många andra. Kanske är det känslan av personlig uppoffring för mänsklighetens bästa som fungerar som inspiration. Detta kompromisslösa engagemang som väckt fantasin hos många generationer är verkligen kärnan i varje produkt från Prometheus.Prometheus ursprung
Prometheus skapades 1992 för att utmana det gamla gardet tillverkare som specialiserat sig på cigarrtändare och tillbehör. Prometheus steg snabbt till framkaten på marknaden och blev en av de mest tillförlitliga källorna för snygga cigarrtillbehör av hög kvalitet. Historien om Prometheus började dock flera år tidigare, med ett koreanskt tändarföretag vid namn KGM.

Keith Parks familj flyttade till USA under 1980-talet och fortsatte att bygga upp KGM-namnet. I början av 1990-talet arbetade Park för familjeföretaget och hjälpte till att lansera en ny kollektion av avancerade tändare och tillbehör under namnet Prometheus. Medan de ursprungliga erbjudandena var begränsade i storlek och variation, fick de tillräckligt mycket uppmärksamhet från cigarrindustrin för att garantera att Prometheus skulle finnas kvar på marknaden.

Humidorer blev en omedelbar publikfavorit och återigen var det Prometheus öste gåvor över världen. Park-familjen bestämde sig för att separera Prometheus och KGM, och efter att en överenskommelse om placerade honom som VD för Prometheus ledde Keith Park företaget in i framtiden.

Under denna tid påbörjade Park ett långvarigt partnerskap med Carlos Fuente, Jr. uppmärksammad från Arturo Fuente, vilket ledde till en specialutgåva av humidorer och cigarrer under namnet God of Fire. Detta ökade Prometheus prestige och hjälpte till att göra varumärket till ett av de mest respekterade företagen på dagens marknad. Den nu legendariska Prometheus-kombination av form och funktion har aldrig synts tydligare än i dessa humidorer


Humidorer
Prometheus-humidorerna är kanske mest kända för sina vackra lackerade ytor, lyxiga komponenter och robusta fuktningsreglering. Inom alla dessa områden kan Prometheus mäta sig med andra avancerade humidorer på marknaden, och erbjuder ett attraktivt och effektivt alternativ för alla cigarrälskare.


Alla Prometheus-humidorer har interiörer tillverkade av okoume, ett träslag som i princip saknar arom som kan påverka cigarrer och dessutom ger en extremt effektiv fuktabsorptiont. Luftfuktigheten styrs av Prometheus Optima-luftfuktaren i alla stationära modeller. Denna enhet gör cigarrbefuktning superlätt. Fyll på med destillerat vatten och ett par droppar befuktningslösning, så gör luftfuktaren resten.


Prometheus stationära luftfuktare inkluderar också en Prometheus Hygro 3 digital hygrometer. Den här kompakta utrustningen mäter luftfuktigheten till en precision av 3 procent, medan temperaturen mäts mycket exakt inom 1 grad. Här finner du även datum och tid med en larmfunktion, så att du kan hålla reda på när det är dags att fylla luftfuktaren. Hygro 3 har en minnesfunktion så att du kan kontrollera både högsta och lägsta luftfuktighet och temperatur.


Alla humidor har extra stora, förnicklade mässingsgångjärn för en suverän öppnings- och stängningsfunktion. Dessa eleganta men tåliga gångjärn ger styrka och glamour till alla Prometheus-humidorerna, från mindre resealternativ till den överdådiga Limited Edition-serien.


Medan Prometheus-humidoren i begränsad upplaga är mycket eftertraktade, erbjuder Prometheus flera rader av utsökta, standardiserade humidorer, med distinkta utseenden och egenskaper som passar in i nästan alla inredningar.

Platinum-serien
Prometheus-humidorernas flaggskepp, dessa vackra skapelser har exotiska fanér som tillverkas av experthantverkare i Frankrike. Humidorerna med kapacitet för 150 cigarrer är kända för sin precisionsdesign och slående färger och ytbehandlingar. Macassar, valnöt, blå sycamore, gul sycamore och kolfiber är legendariska favoriter.

Milano-serien
Om Platinum-serien är flaggskeppet är Milano den sentimentala favoriten. Dessa publikfavoriter påminner om humidorerna i Platinum-serien, men är mindre och har mer rundade kanter. Två tillgängliga alternativ, en kapacitet på 50 och 100, ger ett klassiskt utseende som är ett perfekt val för nästan alla hem eller kontor. Humidorerna finns i en mängd olika fanér, med macassar och valnöt som favoriter.

Octagon-serien
För dig som vill ha något annat än den klassiska humidorformen erbjuder Prometheus den nytänkande Octagon-serien. Vackert sluttande vinklar bildar en elegant oktagon som ger en omedelbar uppgradering till alla inredningar. Dessa humidorer rymmer 50 cigarrer och finns i valnöt, rosenträ och det bästsäljande macassarträet.

Reseserien
Prometheus vet att det inte alltid räcker att koppla av med en bra cigarr hemma, så Keith Park och hans team erbjuder den utsökta reseserien för entusiasten på språng. Med en kapacitet på upp till 10 cigarrer och en rund Prometheus Optima Travel luftfuktare har du allt du behöver för resan.

En unik funktion är en avdelare som placeras över toppen av cigarrerna för att hålla dem på plats när du är på resande fot. Ett skyddande påse medföljer, så att humidorens underbart glansiga yta förblir orörd oavsett vart du än går.

Prometheus löfte
Prometheus-humidorerna erbjuder distinkta stilar, tillförlitlig fuktning och total lyx: här finns något för alla. Det finns inget bättre än att öppna en Prometheus-humidor och välja ut en cigarr att njuta av medan man funderar över myten om Prometheus, eldgivaren.Alla priser är inklusive moms.. Fri frakt från 174 kr. För ett ordervärde under 174 kr tillkommer fraktkostnader . Strikeout-priserna är föreslagna detaljhandelspriser.